browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Flexbase Reizen

 

Van 2 t/m 16 november 2017 zal Maaike Ono-Boots de reis ‘Japan, balans tussen heden en verleden’ begeleiden.

Neemt u svp contact op met flexbase@base.nl voor nadere details.

https://labrysreizen.nl/reizen/japan-balans

Over Flexbase Japan Reizen

Flexbase Japan Reizen is de Nederlandse vertegenwoordiger van het exclusieve Japanse reisbureau Michi Travel in Tokio, en organiseert en ondersteunt onder andere op verzoek van de Dutch Japanese Trade Federation (DUJAT) reizen voor hun leden. De reisplannen van Flexbase zijn van hoge kwaliteit en tot in de puntjes uitgewerkt.

Flexbase Japan Reizen biedt reizen die u een heel nieuwe kijk op Japan zullen geven.

In aanvulling op de gebruikelijke toeristische en zakelijke bestemmingen biedt Flexbase Japan Reizen u de mogelijkheid om daar te gaan waar nog niemand eerder ging. Met de connecties van Flexbase, de degelijke kennis en een goede beheersing van de Japanse taal, kunnen deuren geopend worden, die normaal gesloten blijven. Dit zorgt er natuurlijk voor dat de Flexbase Reizen u een onvergetelijke ervaring zullen bieden!

Succesvolle delegaties, studie-tours en tournees van muziek en theater-gezelschappen werden mede mogelijk gemaakt door de planning en uitvoering van de reis door Flexbase. In 2008 en 2009 was Flexbase bijvoorbeeld betrokken bij de logistieke planning en algehele invulling, inclusief het maken van de  selectie, de contacten en de afspraken met de te bezoeken bedrijven en organisaties, en tevens het tolk en vertaalwerk, en de algehele begeleiding, voor een delegatie uit de Gezondheidszorg met als delegatieleider Roger van Boxtel. In 2009 werden de media contacten in Japan door Flexbase gecoördineerd voor de grote handelsmissie uit Amsterdam onder leiding van burgemeester Cohen.  Ook in 2009 vond de zeer gewaardeerde tournee plaats in Japan (Tokyo, Yokohama, Nagasaki en Hirado) van de muziektheatervoorstellingen van Musiscoop.

Sinds 2011 werkt Flexbase samen met de International Space Transport Association (ISTA), gevestigd in Den Haag. Flexbase is vertegenwoordiger van de International Space Transport Association, onderhoudt de contacten met Japanse bedrijven en pers, en is bezig met het werven van nieuwe leden. Wilt u meer informatie over internationale ruimtereizen, of heeft u interesse om lid te worden van de International Space Transport Association? Neem dan gerust contact op, en wie weet ben u een van de eersten die een ‘space travel’-reis boekt!

De Reizen

Flexbase specialiseert zich voornamelijk in maatwerk reisplannen, maar ook de reizen die in het verleden een succes zijn gebleken bieden we opnieuw aan. Voor de Nederlands-Japanse Vereniging organiseerde Flexbase in 2005 de reis Japan “Traditie in Balans met het Moderne Japan”, en in 2009 “Kyushu – van Usuki via Hirado naar Dejima”,  ter gelegenheid van de 400-Jarige Handelsrelaties”. Sinds Maaike in 1999 de Hofreis organiseerde voor Rudy Kousbroek, Hans Keller en Ine Waltuch voor de VPRO documentaire, o.a per zeilboot van Mojiko tot Kobe via de Seto Naikai, weet zij ook op deze route de meest unieke plekken aan te bieden.  Genoemde standaard reizen van Flexbase focussen op bepaalde culturele aspecten van Japan en bieden veel diepgang.

Flexbase heeft, soms in samenwerking met partners zoals VNC, Labrys en Kalypso Reizen, soms met voorafgaande cursussen aan de HOVO, o.a. van de Erasmus Universiteit, een mooie selectie uitgestippelde reizen. Deze reisplannen kunnen jaarlijks of meerdere malen per jaar geboekt worden. Flexbase neemt opties op kamers in hotels of ryokan, en dankzij onze connecties kunnen we deze kamers voor een gunstige prijs aanbieden. Tevens verzorgen wij de optimale vervoersopties en reserveren voor u de tickets voor voorstellingen en tentoonstellingen. Indien gewenst zorgen we voor een gids of begeleider.

‘highlight’ reizen:

Hirado, Heropening Nederlandse Handelspost
Op zaterdag 17 september 2011 werd in Hirado een historisch Nederlands Handelshuis na reconstructie geopend. Dit  handelshuis dateert van 1639, en het staat bekend als het eerste volmaakte westerse gebouw in Japan. De bijzondere Nederland-Japan relatie is reeds 400 jaar oud, dus u begrijpt wel dat de opening van dit handelshuis een belangrijk project is in de Nederland-Japanse geschiedenis. Flexbase is betrokken bij de invulling van het programma en zal coördineren bij het organiseren van tentoonstellingen. Naast de heerlijke stranden, vissersdorpjes en de bronbaden zijn er op Hirado veel historische plekken te bezichtigen die van groot belang zijn voor de 400-jarige handelsrelatie. Voor meer informatie, klik hier.

Kyoto, het hart van Japan In samenwerking met Kalypso Reizen
Kioto is waarschijnlijk de meest intrigerende stad van Japan. Tuinen en parken, tempelcomplexen, keramiek en musea getuigen van de elf eeuwen dat het keizerlijk hof er gevestigd was. Traditie en moderniteit worden in recente architectuur als een gedurfde nieuwe eenheid gepresenteerd. Voor meer informatie, klik hier.

Overige reizen:

Klassiek Japan In samenwerking met Labrys Reizen
In Japan is de invloed van het klassieke verleden van het Shintoïsme, het Boeddhisme en de Samoerai-cultuur met haar ridderlijke waarden overal merkbaar. De Klassiek Japan reis bezoekt de plaatsen waar dit verleden nog zichtbaar is: de belangrijkste Shinto heiligdommen, boeddhistische tempels en tuinen, en middeleeuwse kastelen. Voor meer informatie, klik hier.

Kakiemon Keramiek
Deze 4-daagse reis kan worden geboekt als verlenging op de Klassiek Japan reis. Deze verlenging specialiseert zich in de Japanse keramiek- en pottenbakkerskunst en al zijn schoonheid.  Zo bezoekt u bijvoorbeeld de beroemde Kakiemon ovens en het Arita Imari pottenbakkers dorpje. Deze reis is georganiseerd in samenwerking met de Vereniging voor Aziatische Kunst. Voor meer informatie, klik hier.

Kookreis Japan
Een kookreis naar Japan stelt u in de gelegenheid om het land eens vanuit een heel ander gezichtspunt te bewonderen. Tijdens deze reis staan diverse kook- en andere activiteiten centraal. Wilt u bijvoorbeeld van een echte sushi-chef in Japan leren hoe je de lekkerste sushi bereid? Dat kan! Ook kunt u genieten van culinaire hoogstandjes in de beste restaurants. Voor meer informatie, klik hier.

Maatwerk reisplannen speciaal voor u

Voldoen de bovengenoemde reizen toch niet helemaal aan uw wensen? Geen enkel probleem!
Neem gerust contact met ons op!  Flexbase stelt voor u een maatwerk reisplan op dat zal voldoen aan al uw wensen.