browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kyoto: ‘Het hart van Japan’

11-daagse rondreis in samenwerking met Labrys Reizen


“Kyoto is waarschijnlijk de meest intrigerende stad van Japan. Tuinen en parken, tempelcomplexen, keramiek en musea getuigen van de elf eeuwen dat het keizerlijk hof er gevestigd was. Traditie en moderniteit worden in recente architectuur als een gedurfde nieuwe eenheid gepresenteerd. We verkennen dit alles vanuit de zuidvleugel van het centraal gelegen hotel Shin Miyako. Het goed toegankelijke en comfortabele openbaar vervoer bespaart veel tijd in het verkeer. Hiervan maken we regelmatig gebruik. Waar dat handig is, zetten we een eigen touringcar in. Voor de lunchplek doet de reisleiding suggesties. De diners gebruiken we in restaurants in of nabij het hotel.

Reisgegevens

Reissom: €3.975,-
Toeslag eenpersoonskamer: €895,-

Inbegrepen:
lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, overnachtingen op basis van logies en ontbijt, alle diners, deskundige reisleiding, reisbundel, entrees en fooien.

Niet inbegrepen:
lunches, drankjes bij diners en verzekeringen.

Programma

Dag 1
Vlucht van Amsterdam naar Osaka.

Dag 2
We arriveren ’s ochtends op de luchthaven van Osaka. We rijden naar het zeer centrale hotel in Kyoto, dat van alle gemakken is voorzien. In de loop van de middag verkennen we het hotel en de directe omgeving. Het Centraal Station is een bezienswaardig complex met tal van interessante publieke ruimten en het biedt een mooi uitzicht over de stad.

Dag 3
We beginnen met de Sanjusangen-do, een langgerekt gebouw met vermiljoen gekleurde zuilen en 1001 vergulde beelden van Kannon, de boeddhistische bodhisattva van het mededogen. Japan is bekend om zijn keramiek van hoge kwaliteit. We bezoeken daarom het huis van een van de meest befaamde pottenbakkers, dat nu een museum is. In de middag bekijken we een tentoonstelling in het Nationaal Museum.

Dag 4
Deze dag staat in het teken van oude verstilde tempels en meditatietuinen aan de rand van Kyoto. Zij liggen langs het zogeheten ‘filosofenpaadje’ van anderhalve kilometer lang. De meditatietuinen behoren tot de vroegste van het Zen-boeddhisme. In de middag is er een bezoek een de Ginkakuji, ook wel het Zilveren Paviljoen genaamd. Het is een van de grootste bezienswaardigheden van de stad.

Dag 5
Vandaag staan twee hoogtepunten op he programma. De Ryoanji is een van de beroemdste Zen-tuinen van Japan. We bezoeken deze als eerste om de grote drukte te vermijden. De Kinkakuji, oftewel het Gouden Paviljoen, is ontworpen als buitenverblijf voor een veertiende-eeuwse aristocraat. Dit paviljoen is voor velen het hoogtepunt van hun bezoek aan Kyoto. ’s Middags biedt een laat twintigste-eeuwse meditatietuin, de Tuin der Schone Kunsten van de architect Tadao Ando, een eigenaardig contrast met de klassiekers van vanmorgen.

Dag 6
Het Nijo-kasteel was de residentie van de eerste heerser van de Tokugawa-shogunes, die rond 1600 de feitelijke macht in Japan verkregen. Het heeft uniek houtsnijwerk en schilderijen uit de beroemde Kano-school. Aan de rand van Kyoto liggen tegen de groene bergen tientallen tempels. We maken ’s middags een rustige wandeling waar theehuizen en pottenbakkerijen ons tot stoppen manen. U kunt hier uw eigen tempo bepalen en met de reisleiding afspreken hoe laat u elkaar weer ziet.

Dag 7
Vandaag rijden we met onze touringcar naar het spectaculaire Miho Museum. Dit ruim tien jaar jonge museum is van de hand van architect I.M. Pei. Het ligt fraai in een beschermd natuurgebied, in een dal dat te bereiken is door een speciaal voor dit doel geboorde tunnel. De collectie bevat naast antieke Japanse topstukken ook sculpturen uit het Midden-Oosten. We nemen in dit museum uitgebreid de tijd en gebruiken er lunch, waarna we in de loop van de middag terugkeren naar Kyoto.

Dag 8
Nara, op een uur rijden van Kyoto was in de achtste eeuw de eerste hoofdstad van Japan. Het boeddhisme heeft zich er sterk ontwikkeld; nergens in Japan stonden er meer tempels. Het voornaamste historische bouwwerk is de enorme Daibatsu-den in het complex van Todai-ji. Het huisvest een gigantische bronzen boeddha. We bekijken een deel van het terrein van de Kasuga-schrijn met zijn talloze stenen en bronzen lantaarns. Het Nationaal Museum toont juist in de week van ons bezoek de schatten van de Todai-ji. Vanuit onze touringcar zien we dat hedendaagse architecten van naam in Nara de vrije hand hebben gekregen.

Dag 9
Vlak ten zuiden van Kyoto ligt de Byodo-in. We zien een elegante, perfect symmetrische tempel in de vorm van een feniks, gesitueerd in een tuin met een vijver. Het centrale deel ervan is een villa uit de elfde eeuw die de tand des tijds heeft doorstaan. Recent is een museum geopend voor de originele beelden. Indien de tijd het toelaat, maken we op de terugweg een stop bij de Fushimi-schrijn, bekend om de meer dan tienduizend felrode toegangspoorten aan een lange toegangsweg.

Dag 10
Het Nationaal Museum voor Moderne Kunst heeft een kleine collectie westerse kunst. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan moderne Japanse keramiek en schilderkunst. ’s Middags is er geen programma. De reisleiding doet u suggesties voor eventuele eigen activiteiten, maar u kunt ook heerlijk ontspannen in het hotel. Op deze laatste avond organiseren we een speciaal afscheidsdiner in een restaurant met uitzicht over de stad.

Dag 11
We rijden terug naar de luchthaven in Osaka, vanwaar we terugvliegen naar Amsterdam.”

Kalypso Reizen

 

Foto Galerij

Contact formulier

Wilt u meer weten over deze reis? Of wilt u wellicht deze reis boeken? Vul dan het onderstaande contactformulier in en Flexbase zal u zo spoedig mogelijk verder helpen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw adres

Uw postcode en woonplaats

Uw telefoonnummer

Onderwerp
Contact formulier Kyoto reis

Uw bericht