browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Flexbase

Flexbase biedt kennis en deskundigheid over Japan aan op verscheidene vlakken, van georganiseerde reizen naar Japan tot Expat- en relocatie diensten, onderwijs, zakelijk en cultureel advies.

Flexbase is opgericht in 1996 door Maaike Ono-Boots. Maaike heeft een zeer uitgebreid netwerk van specialisten en freelancers met wie zij nauw samenwerkt, afhankelijk van de opdracht of het project.

In 2017 werken voor FlexBase:

  • Madeleine Wardenaar, Senior Public Relations Officer
  • Yuko Kudahara, Hospitality Officer
  • Dillen Louis Smit,  Associate Representative, Business Development
  • Jos Schouwstra, Associate Representative, Business Development
  • Hanabi Ono, Junior Public Relations Officer (i.o.)

Het kantoor is gelegen aan de prachtige rivier de Amstel, op steenworp afstand van het Amsterdam Amstel Station. We werken op afspraak en komen ook graag op locatie.

Maaike Ono-Boots

Flexbase word gerund door Maaike Ono-Boots, Japanologe, voormalig bestuurslid van de Nederlands-Japanse vereniging (NJV) en lid van de Dutch Japanese Trade Federation (DUJAT). Flexbase is de Nederlandse vertegenwoordiging van Michi Travel, een Japans reisbureau gelegen in Tokio dat zich specialiseert in luxe (in de betekenis van comfortabele, gerieflijke), zakelijke, en studiereizen op maat naar Japan.

Maaike is afgestudeerd aan de Letteren faculteit van de Universiteit van Leiden, vakgroep Talen en Culturen van Japan, met een Management-variant. Zij heeft tien jaar in Japan gewerkt en gewoond. Sinds haar afstuderen in 1988 heeft zij met veel succes gewerkt in het internationale bedrijfsleven voor bekende multinationals als project- en productie-coördinator, supervisor, publishing-, sales- en marketing-manager. In die tijd heeft ze veel ervaring opgedaan en vele contacten opgebouwd, die ze nu vanuit Nederland inzet voor Flexbase.

Ze richtte Flexbase op om zo haar kennis en deskundigheid over Japan (taal en cultuur, marketing en media, zaken doen, business development) aan anderen aan te bieden.  Maaike ging voor het eerst naar Japan in 1985, en vierde in 2010 haar 25-jarige jubileum. Nog steeds komt ze er regelmatig, en is zij te boeken als reisbegeleider, tolk en gids.

Voor Flexbase houdt ze zich momenteel voornamelijk bezig met het plannen, organiseren, en uitvoeren van (maat-)reizen, Marketing consultancy, Expat-relocation-diensten, en onderwijsgerelateerde activiteiten. Zij geeft onder andere trainingen voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en werkt als market-research-, partner-search-, H.R.- en relocations-consultant voor INFORMATION DEVELOPMENT CO., LTD. Ook is Maaike actief als docent, tutor, coach, studieloopbaan-, stage- en scriptiebegeleider op de Hogeschool van Amsterdam. Zij geeft regelmatig lezingen over de klassieke en hedendaagse Japanse cultuur zoals in juni 2015 ter introductie van de Japanse Opera The End in het kader van het Holland Festival.

Flexbase is ook inzetbaar voor productiecoördinatie, gids-, tolk- en vertaalopdrachten. De prijzen voor deze diensten worden gebaseerd op het aantal woorden, tijdsduur en de aard van de opdracht, of op project-basis. Heeft u interesse in onze diensten? Neemt u dan gerust contact op.

Voor meer informatie over de Flexbase Reizen, lezingen, educatieve, en expat-diensten verwijzen wij u naar de desbetreffende kopjes in het hoofdmenu.