browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Herfst

https://labrysreizen.nl/reizen/japan-balans

Chrysanten bij de Meji Shrine in Tokio

 

Van 2 t/m 16 november 2017 zal Maaike Ono-Boots de reis ‘Japan, balans tussen heden en verleden’ begeleiden.

Neemt u svp contact op met flexbase@base.nl voor nadere details.

https://labrysreizen.nl/reizen/japan-balans

Tijdens het herfstseizoen in Japan verandert het groen van de natuur in een prachtig palet aan oranje, rode en gele herfstkleuren. In tempels zijn de mooiste gekweekte chrysanten te zien, de nationale bloem en het symbool van het keizerlijk huis. In deze periode bestaat een grote kans op mooi nazomerweer. Dit in combinatie met de kunst en cultuur van Japan leidt tot fantastische en unieke reizen. 3 en 15 november zijn nationale feestdagen, respectievelijk de dag van de culturr en de dag van 7-5-3 voor de kinderen.

Deze voorbeeldreis begint in Tokio en eindigt in Kyoto, waar u verschillende hoogtepunten zal bezoeken. U maakt een dagexcursie naar de beroemde en prachtige gelegen tempels in Nikko, gevolgd door een reis door de Japanse Alpen, waar u een tussenstop maakt bij het kasteel van Matsumoto. U reist door naar het historische en ook moderne Kanazawa, waar u de goed bewaard gebleven samurai- en geisha-wijken, de beroemde Kenroku-en tuin maar ook het Museum van de 21ste eeuw bezoekt. De laatste dagen brengt u door in Kyoto, vanuit daar maakt u een dagexcursie naar Nara.

Reisgegevens

13-daagse rondreis. Deze reis kan op ieder moment in de herfst periode beginnen.

Voorbeeld programma

Dag 1
Vlucht van Amsterdam naar Tokio

Dag 2
Na aankomst in Tokio transfer naar het hotel, waar u vier nachten zal verblijven.
U maakt een wandeling naar de sfeervolle Zojo-ji tempel en krijgt zo een goede eerste indruk van de hoofdstad. De Zojo-ji tempel was een familietempel van de Tokugawa-clan, die van de zeventiende tot in de negentiende eeuw over Japan regeerde vanuit Edo, het tegenwoordige Tokio.

Dag 3
In de ochtend bezoekt u de Sengaku-ji, waar de 47 ronin liggen begraven, en de omgeving. Aansluitend daarop wandelt u naar het Nezu Museum met zijn prachtige antieke kamerschermen en artefacten rond de theeceremonie, en een prachtige tuin met theepaviljoens. Ook brengt u een bezoek aan de wijken Aoyama, Shibuya, Omotesando en Harajuku.

Uitzicht vanaf het kasteel in Matsumoto

Dag 4
U maakt een dagexcursie naar Nikko. Deze pelgrimsplaats ligt in de bergen en heeft zijn roem te danken aan het Tokugawa-shogunaat. U brengt een bezoek aan de Toshogu tempel, de laatste rustplaats van Shogun Tokugawa Ieyasu, en het daarbij behorende museum.

Dag 5
In de wijk Ueno bezoekt u het Tokio National Museum waar de belangrijkste collecties schilderijen, beelden, kalligrafieën, zwaarden en kimono’s van Japan te bezichtigen zijn. Sinds de Edo-periode vindt in November op de dag van de Tori (kip) in de Chinese kalender het beroemde jaarlijkse Tori-no-Ichi festival plaats. Dit festival wordt gehouden door heel Tokio maar is het grootste in Asakusa bij de tempel van de Tori. De Japanners bidden bij de tempels voor gezondheid, geluk en goed zakendoen.

Dag 6
’s Ochtends reist u door de Japanse Alpen richting Matsumoto, waar u een bezoek brengt aan het historisch centrum en het beroemde kasteel. In de namiddag neemt u de trein naar naar Kanazawa dichtbij de kust in het Noorden van Honshu aan de Japanse Zee, waar u zult overnachten.

Dag 7
In Kanazawa maakt u een wandeling door de mooi bewaard gebleven historische wijken en bezoekt u de prachtige Kenroku-en tuin, deze wordt beschouwd als een van de drie toptuinen van Japan. Ook bezoeken we het Ohi aardewerkmuseum.

Dag 8
U brengt een bezoek aan het Noh Museum. Daar worden maskers getoond  en krijgt u een introductie op deze oeroude theatervorm. Het moderne 21st Century Museum of Contemporary Art geeft een mooi contrast met zijn enorme glazen cilinder. Vervolgens wandelt u een stukje door de wijk Teramachi waar een aantal Geishahuizen zijn gevestigd. In de namiddag reist u door naar Kyoto, waar u vier nachten zal blijven.

Dag 9
U reist in de ochtend naar de Ryoan-ji tempel met zijn beroemde steentuin. Daarna reist u door naar het Gouden Paviljoen. Rond deze periode is het paviljoen omringd door een prachtig herfstachtig park. Aan het einde van de dag bezoekt u het Nijo-kasteel, dit was de belangrijkste residentie van de Shogun die hiermee zijn macht tegenover de keizer bewees.

De bronzen boeddha in de Todai-ji tempel in Nara

Dag 10
U maakt een wandeling langs het filosofisch pad dat door de Higashiyama wijk loopt. Het pad leidt u langs vele tempels, en eindigt in het Zuiden van Kyoto in Nanzenji. Hier is de bekende film The Last Samurai is opgenomen. In de avond brengt u een bezoek aan de beroemde Geisha wijk Gion.

Dag 11
U maakt een dagexcursie naar Nara. Nara was in de 8ste eeuw de hoofdstad van Japan, in die periode werd de grootste tempel van Japan gebouwd: de Todia-ji tempel, met zijn enorme bronzen boeddha. U brengt een bezoek aan deze tempel en het schitterende park daaromheen.

Dag 12
Rustdag. U bent vrij om de dag naar eigen wens in te delen en bijvoorbeeld souvenirs aan te schaffen.

Dag 13
Transfer naar Kansai International Airport, vanwaar uw vlucht naar Amsterdam vertrekt.

U reist onder aantrekkelijke omstandigheden met het efficiënte Japanse openbaar vervoer en, waar dat handiger is, per privé-touring-car. Bij deelname van minimaal 10 personen, of met extra toelage, bieden wij reisbegeleiding.
Voor 50 euro stellen wij een programma op maat voor u samen, dit bedrag wordt verrekend als u bij Flexbase boekt.

Voor meer informatie over onze seizoensreizen kunt u hier contact met ons opnemen.