browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hirado, Nederlands Handelshuis

14-daagse reis rond de heropening van het Nederlandse VOC Handelshuis

 

Op zaterdag 17 september werd in Hirado een historisch Nederlands VOC Handelshuis na heropbouw geopend. Dit  handelshuis dateert van 1639 en het staat bekend als het eerste volmaakte westerse gebouw in Japan. De bijzondere Nederland-Japan relatie is reeds 400 jaar oud, sinds in 1609 de handelspas werd toegekend aan de Nederlanders. U begrijpt dat de opening van dit handelshuis een belangrijk project is in de Nederlands-Japanse geschiedenis. Naast het handelshuis en het Matsura Museum te Hirado, zult u ook andere historische plekken bezichtigen die van groot belang zijn voor de 400-jarige handelsrelatie. Denkt u bijvoorbeeld aan Deshima bij Nagasaki, het eiland dat speciaal voor de Nederlandse handelaren was aangelegd. De schitterende omgeving van Kyushu met zijn 99-eilanden, de ongerepte natuur met mooi stranden en warmwaterbronbaden met schitterende uitzichten, biedt volop gelegenheid om te ontspannen en te genieten.

Reisgegevens

Met minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers reist u onder aantrekkelijke reisomstandigheden met een exclusieve gids, het efficiënte openbaar vervoer en waar dat handiger is per privé-touringcar. Individueel reizen en aanpassingen zijn mogelijk.

 

De reissom voor dit complete programma hangt af van het aantal deelnemers en de luxe van de gewenste accommodatie.

Bij individueel arrangement, gebaseerd op twin kamers is de prijs per persoon:
– Superieur **** level:          vanaf 2399 euro p.p.
– Deluxe ***** level:             vanaf 2741 euro p.p.
– Super Deluxe ******level:  vanaf 3810 euro p.p

 

Deze prijzen zijn exclusief vliegtickets, entreeprijzen, tourgids en excursies.
Inclusief het dagelijkse programma, treinschema’s, JR Railpass, ontbijt en diner in de hotels en ryokan.

Programma

Dag 1

Vertrek vanuit Amsterdam naar Kansai International Airport in Osaka (rechtstreekse vluchten mogelijk!).

Dag 2

Aankomst op Kansai Airport en reis verder naar Kyoto.

Dag 3

Op deze dag bezichtigt u de highlights van Kyoto, een prachtige stad die zo veel te bieden heeft. Denk aan een bezoekje aan het Gouden Paviljoen en andere schitterende tempelcomplexen en tuinen. Ook kunt u een bezoek brengen aan Gion, het geisha district, waar u nog echt de sfeer kunt proeven van het traditionele Japan.

Dag 4

In de ochtend is er nog even de tijd om te genieten van de laatste uren in Kyoto alvorens u verder reist naar Fukuoka, de grootste stad van het eiland Kyushu.

Dag 5

Reis naar Hirado via Arita/Imari, om uiteindelijk bij de Rotenburo warme bronnen bij te komen. Onderweg bezoekt u de Kakiemon keramiek ovens. Optioneel is een bezoek aan Huis Ten Bosch.

Dag 6

Bezoek het imposante Hirado Kasteel en het Matsura Museum, de voormalige residentie van de Matsura-clan die vanaf de 11e eeuw gedurende acht eeuwen het eiland heeft bestuurd. Op de foto ziet u Maaike met Heer Matsura, de afstammeling van de Matsura-clan. Deze foto is genomen in 2009, tijdens het bezoek van de Nederlands-Japanse Vereniging ter gelegenheid van de 400-jarige Japan-Nederland handelsrelaties.

Dag 7

Opening van het Nederlandse Handelshuis. Dit Handelshuis dateert uit 1639 en is een belangrijk historisch erfgoed van de 400-jarige relaties tussen Japan en Nederland.  In 2009 heeft Maaike de reis van de Nederlands-Japanse vereniging georganiseerd en begeleid. Destijds waren ze in Hirado net begonnen met de heropbouw. Foto’s hiervan vindt u onderaan de pagina in de foto-galerij. Deze opening zal ook worden bijgewoond door de Nederlandse ambassadeur te Tokio en de consul te Osaka.

Dag 8

Bezoek het Kyushu Keramiek Museum en reis verder naar Nagasaki.

Dag 9

Bezoek Deshima, het eilandje speciaal aangelegd voor de Nederlandse handelaren en VOC-handelspost. Het waaiervormige eiland in de baai van Nagasaki was gedurende de isolatie van Japan in de 17e eeuw het enige contact dat Japan had met het Westen. Nederlanders dreven er ruilhandel met de Japanners, maar ze mochten het eilandje niet verlaten voor de vaste wal. Naast Deshima bezoekt u vandaag ook het Siebold- en het Nagasaki Museum van History & Culture. Ook de wandeling over de Oranda-Zaka-heuvel, een bezoek aan het Glover Mansion en bij helder weer het uitzicht over de baai vanaf de Inasa-yama-berg zijn zeer de moeite waard.

Dag 10

Vandaag reist u naar Hiroshima, de eerste stad in de geschiedenis van de mensheid die met een atoombom werd aangevallen. Op 6 augustus 1945 om kwart over 8 ’s ochtends viel de atoombom op Hiroshima, en de explosie verwoestte de hele stad. Tegenwoordig is Hiroshima weer helemaal herbouwd, maar het Atomic Bomb center met de Genbaku Dome, een gebouw dat als een van de weinige nog overeind stond na de explosie, en het Peace Park duiden erop dat de atoombom nooit zal worden vergeten. Ook nu weer zeer actueel. Later op de dag zult u doorreizen naar het mooie Miyajima.

Dag 11

’s Ochtends kunt u  nog even genieten van uw tijd op Miyajima en bezoekt u de highlights: denk bijvoorbeeld aan de bijzondere Itsukushima-schrijn en de Seto Naikai Japanse binnenzee.

Dag 12

Reis naar Naoshima, het ‘ museum eiland’. Naoshima is de plaats waar u de hedendaagse kunst uit de collectie van stichting Benesse, een Japans concern, in het door Tadao Ando ontworpen museum in de natuurlijke omgeving van het eiland in prachtige expositieruimtes kunt aanschouwen.

Dag 13

Bezoek Benesse House of Modern Art.  Op de kamers van dit huis hangen schetsen van de architect Tadao Ando en door de ramen kunt u genieten van de diverse kunstwerken die buiten in de beeldentuin staan.

Dag 14

Reis naar Tokio, en geniet van het beste wat Japan te bieden heeft op culinair en vele andere gebieden.

Dag 15

verlenging mogelijk!

Vertrek vanuit Tokio naar Amsterdam (rechtstreekse vluchten mogelijk!)

 

Foto Galerij

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact Formulier

 

Wilt u meer weten over deze reis? Of wilt u wellicht deze reis boeken? Vul dan het onderstaande contactformulier in en Flexbase zal u zo spoedig mogelijk verder helpen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw adres

Uw postcode en woonplaats

Uw telefoonnummer

Onderwerp
Hirado Reis Contact Formulier

Uw bericht