browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Klassiek Japan

In samenwerking met Labrys Reizen
Dit is een 12-daagse reis

In Japan is de invloed van het klassieke verleden van het shintoïsme, het boeddhisme en de samoerai-cultuur met haar ridderlijke waarden overal merkbaar. Deze reis bezoekt de plaatsen waar dit verleden nog zichtbaar is: de belangrijkste shinto-heiligdommen, boeddhistische tempels en tuinen, en middeleeuwse kastelen. We maken een sfeervolle theeceremonie mee. Deze reis staat officieel gepland voor de maand april; het is dan doorgaans fris maar zonnig voorjaarsweer.

Reisgegevens

Inbegrepen
Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, overnachtingen op basis van logies en ontbijt, alle diners, reisleiding, entrees en fooien.

Niet inbegrepen
Lunches, drankjes bij maaltijden, verzekeringen.

Programma:

Dag 1
Vlucht van Amsterdam naar Tokio.

Dag 2
Aankomst in Tokio, waar we vier nachten blijven. We strekken nog even de benen in de buurt om de sfeer te proeven.

Dag 3
Het Nationaal Museum in de wijk Ueno herbert de belangrijkste collectie schilderijen, beeldhouwwerken, kalligrafieën, zwaarden en kimono’s van Japan. ’s Middags gaan we onder meer naar het onlangs heropende Nezo Museum met antieke kamerschermen en artefacten rond theeceremonie.

Dag 4
Dagexcursie naar Kamakura, de bestuurlijke hoofdstad van Japan in de dertiende eeuw. In en om Kamakura zijn diverse traditionele tempels en schrijnen. We maken een keuze. De Kencho-ji is de oudste zen-tempel van Japan. De bijbehorende landschapstuin werd het voorbeeld voor veel zen-tuinen elders in Japan. De Tsuruoka Hachiman is een grote shinto-schrijn. De Hokoku-ji heeft een aantrekkelijk theehuis in een tuin met reuzenbamboe. Bij de Kotoku-in zien we de bronzen Grote Boeddha, waar Kamakura zo bekend om is.

Dag 5
Dagexcursie naar Nikko, reeds in de prehistorie een heilige stad. In de zeventiende eeuw werd hier met man en macht een mausoleum voor Ieyasu Tokugawa, de shogun die Japan tot een krachtige staat maakte. Het resultaat is een verbluffende, barokke combinatie van shinto- en boeddhistische architectuur. De tempelcomplexen liggen mooi in de bosrijke omgeving van een natuurgebied.

Dag 6
’s Morgens reizen we per trein naar Takayama in de Japanse Alpen. Het eerste deel van de rit gaat per snelle Shinkansen, de beroemde Japanse kogeltrein. Daarna gaan we de bergen in met een trein met speciale ramen, zodat we volop kunnen genieten van het schitterende traject. Takayama heeft een goed behouden en gezellig historisch centrum met veel houten huizen. Een hoogtepunt is het openluchtmuseum met de ‘minka’, traditionele Japanse boerderijen. Eén overnachting.

Dag 7
Rustige ochtend in Takayama. In de middag reizen we in enkele uren per trein door naar Kyoto, waar we de overige vijf nachten logeren. Tot 1868 was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan. Veel monumenten uit dat verleden zijn goed bewaard gebleven.

Dag 8
In Kyoto maken we een wandeling langs het ‘filosofenpaadje’met bezoek aan enkele beroemde en oude tempels en tuinen. We zien onder andere het Zilveren Paviljoen, de Eikando Zenrin-ji, de Nanzen-ji-tempel met bijzondere schilderingen van tijgers en ten slotte de prachtige tuin van de Konchi-in.

Dag 9
Dagexcursie naar het nabije Nara, dat in de achtste eeuw de hoofdstad van Japan was. In die bloeiperiode werd de nu grootste tempel in Japan gebouwd, de Todai-ji met zijn reuzenboeddha. Deze ligt net als de Kofuku-ji in een schitterend park, dat zelf belangrijk erfgoed is. De Shoso-in heeft kunst uit de Nara-periode. Het huidige Nara National Museum is een voortzetting van het museum van het keizerlijk hof. Wij bewonderen daar boeddhistische schatten.

Dag 10
De ochtend is gereserveerd voor een bezoek aan de Ryoan-ji met zijn befaamde rotstuin. De meest beroemde bezienswaardigheid van Kyoto is het Gouden Paviljoen, fraai gelegen in zijn luisterrijke tuin. ’s Middags maken we een traditionele theeceremonie mee.

Dag 11
Excursie naar het architectonisch zeer aparte Miho Museum. Het ligt verscholen in een natuurreservaat en bezit een kostbare collectie Japanse en buitenlandse kunst. Na terugkeer in het hotel is er vrije tijd.

Dag 12
Terugvlucht naar Amsterdam vanaf Osaka Airport.

Foto Galerij

Aanvullend programma

Deze reis is te boeken met een aanvullend programma: De Kakiemon Schoonheid in Keramiek reis. Klik hier voor meer informatie over het aanvullende programma.

Contact Formulier

Wilt u meer weten over deze reis? Of wilt u wellicht deze reis boeken? Vul dan het onderstaande contactformulier in en Flexbase zal u zo spoedig mogelijk verder helpen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw adres

Uw postcode en woonplaats

Uw telefoonnummer

Onderwerp
Contact formulier Klassiek Japan reis

Uw bericht