browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kookreis Japan

12-daagse tour door Japan

Een kookreis naar Japan stelt u in de gelegenheid om het land eens vanuit een heel ander gezichtspunt te bewonderen. Tijdens deze reis staan diverse kook- en andere activiteiten centraal. Wilt u bijvoorbeeld van een echte sushi-chef in Japan leren hoe je de lekkerste sushi bereidt? Dat kan! Ook kunt u genieten van culinaire hoogstandjes in de beste restaurants.

Deze Kookreis biedt u een schitterende rondreis door Japan met leuke kook-gerelateerde activiteiten.

Reisgegevens

Reissom: v.a. €1.625,-

Inbegrepen:
Logies en ontbijt, Japan JR Rail pass en de prijzen voor geplande workshops en activiteiten.

Niet inbegrepen:
Lijnvluchten en lunches (mits deze niet bij een activiteit hoort)

Programma

Dag 1
Vertrek Amsterdam Tokio Narita/Haneda Airport

Dag 2
Aankomst Narita/Haneda Airport. Begeleiding naar hotel. Vrije tijd om de omgeving van het hotel te verkennen.

Dag 3
Bezoek aan Harajuku en de beroemde winkelstraat Takeshita street, Yoyogi Park, Meiji Schrijn. Tijdens de lunch bezoekt u een sushi-workshop, waarna u kunt genieten van onze heerlijke handgemaakte sushi.  Na de lunch een bezoek aan de Tokio Tower of de recentelijk geopende Tokio sky tree. Dineren bij Tokio Shiba Tofuya-Ukai, een hoog aangeschreven en geliefd tofu-restaurant.

Dag 4
’s Ochtends vroeg in de ochtend gaat u mee met een tour door de Tsukiji vismarkt, De grootste en beroemdste vismarkt van de wereld. ’s Middags is er een amusante workshop: Maak uw eigen namaak eten! Het is u vast ook opgevallen dat in de restaurants van Tokio de menu’s in plastic te bezichtigen zijn in de vitrines. U gaat nu ook uw eigen favoriete ‘namaak-gerecht’ maken, dat u naderhand als uniek souvenir mee naar huis kunt nemen. ’s Avonds gaat de reis per shinkansen verder naar Hakone.

Dag 5
Verken de omgeving van Hakone en bezoek Lake Ashinoko. Aan het eind van de middag kunt u heerlijk tot rust komen in een van de Onsen, oftewel warme bronnen, van Hakone.

Dag 6
Dagtrip naar Owakudani, een indrukwekkende vulkanische vallei. Nuttig daar ook een van Owakudani’s beroemde ‘zwarte eieren’, gekookt in de hete zwavelbronnen.

Dag 7
Vertrek naar Hiroshima. ’s Middags bezoekt u het Atoombomcentrum en het bijbehorende vredepark. Het diner wordt gegeten in een heus Okonomiyaki-restaurant. Okonomiyaki is een Japanse ‘pannenkoek’ en typisch voor de regio van Hiroshima.

Dag 8
’s Ochtends kunt u deelnemen aan een aantal workshops in de ryokan, zoals kalligrafie en kimono dragen (ook voor de mannen!). Daarna reist u naar het mooie Miyajima, waar u onder andere de beroemde shinto-poort Itsukushima kunt bezichtigen. Daarna een bezoek aan het levendige centrum van Miyajima met talloze winkels met oesters en andere lokale specialiteiten. Diner bij een populair restaurant, dat uitsluitend gebruik maakt van de lokale producten.

Dag 9
Vertek naar Kyoto. Na aankomst loopt u over de Nishiki Ichiba, oftewel de Nishiki food market. Hier kunt u samen met een kok de ingrediënten halen voor de lunch die jullie samen gaan bereiden. Na de lunch een bezoek aan het beroemde en prachtige gouden Paviljoen, de Kinkakuji.  Tegen de avond keert u terug naar Gion om het Geisha-district te verkennen en een traditionele theeceremonie bij te wonen.

Dag 10
In de ochtend een bezoek aan de Kiyomizu tempel, het zilveren paviljoen en loopt u over het ‘filosofenpaadje’ richting Eikan-do tempel, de Nanzenji tempel en de Konchi-in tempel. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een sakebrouwerij.

Dag 11
Reis per shinkansen naar Osaka, waar u een bezoek brengt aan Osaka Kasteel; Neem rustig de tijd om rond te kijken.

Dag 12
Vertrek vanaf the luchthaven van Osaka naar Amsterdam.

Foto Galerij

Contact Formulier

Wilt u meer weten over deze reis? Of wilt u wellicht deze reis boeken? Vul dan het onderstaande contactformulier in en Flexbase zal u zo spoedig mogelijk verder helpen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw adres

Uw postcode en woonplaats

Uw telefoonnummer

Onderwerp
Contact formulier Kookreis

Uw bericht