browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lente

Kersenbloesem in Kyoto

Tijdens de lenteperiode staat heel Japan in bloei. Dit in combinatie met heerlijk voorjaarsweer, kunst en de cultuur van Japan leidt tot fantastische en unieke reizen.

Deze voorbeeldreis begint in Tokio en eindigt in Kyoto, waar u verschillende hoogtepunten zal bezoeken. U maakt een dagexcursie naar de beroemde en prachtig gelegen tempels in Nikko, gevolgd door een reis naar het historische en ook moderne Kanazawa, waar u de goed bewaard gebleven samurai- en geisha-wijken, de beroemde Kenroku-en tuin maar ook het Museum van de 21ste eeuw bezoekt. Daarna reist u door naar Kyoto, vanuit daar maakt u een dagexcursie naar Nara.

Reisgegevens

14-daagse rondreis. Deze reis kan op ieder moment beginnen.

Voorbeeldprogramma

Dag 1
Vlucht van Amsterdam naar Tokio

Dag 2
Na aankomst in Tokio rijdt u door naar uw hotel waar de overnachting is. In de middag brengt u een bezoek aan de wijk Asakusa waar de oudste tempel van Tokio ligt: de Senso-ji Tempel. Daarna loopt u door naar de Tokio Sky-tree. Deze uitzendtoren is met een hoogte van 634 meter het hoogste gebouw in Japan en het twee na hoogste gebouw in de wereld. Vanaf één van de observatie-platformen heeft u prachtig uitzicht over Tokio.

Dag 3
In de ochtend gaat u langs het Keizerlijk Paleis. Van daaruit reist u naar de wijk Ueno die bekend staat om zijn vele culturele hotspots. In het prachtige Ueno-park neemt u de tijd om te lunchen of in de avond mee te doen met de ‘Hanami’ onder de kersenbloesem, en maakt u een wandeling langs boeddhistische en shinto-tempels. Ook bezoekt u het Tokio Nationaal Museum waar de belangrijkste collecties schilderijen, beelden, kalligrafieën, zwaarden en kimono’s van Japan te bezichtigen zijn.

Dag 4
In de ochtend bezoekt u de Sengaku-ji, waar de 47 ronin liggen begraven, en de omgeving. Aansluitend daarop reist u via Roppongi  naar het Nezu Museum met zijn prachtige antieke kamerschermen en gebruiks- en kunstvoorwerpen rond de theeceremonie, en een prachtige tuin met theepaviljoens. Daarna loopt u over de Onotesando naar de beroemde Meiji-Jingu tempel, een oase van rust midden in het drukke Tokio. Tussen 29 april en 3 mei is  er een lentefestival in het Yoyogi park. Tijdens dit festival worden traditionele kunstvormen van Japan gedemonstreerd en de kersenbloesembomen prachtig verlicht. Zo brengt u een bezoek aan de wijken Aoyama en Harajuku en eindigt u in Shibuya.

Dag 5
Dagexcursie naar Nikko. Deze pelgrimsplaats ligt in de koele bergen met schitterende watervallen en veel aapjes in de vrije natuur. Nikko heeft zijn roem te danken aan het Tokugawa-shogunaat. U brengt een bezoek aan de Toshogu tempel, de laatste rustplaats van Shogun Tokugawa Ieyasu. Een beroemd gezegde luidt: ‘ Zeg niet “mooi” voordat je Nikko hebt gezien’.

Dag 6
U maakt een wandeling naar de sfeervolle Zojo-ji tempel in Tokio. Dit was een familietempel van de Tokugawa-clan, die van de zeventiende tot in de negentiende eeuw over Japan regeerde vanuit Edo, het tegenwoordige Tokio. In de middag bent u vrij om op eigen gelegenheid de stad verder te ontdekken of naar het Kabuki-theater te gaan.

Het Zilveren paveljoen

Dag 7
In de ochtend reist u door de bergen naar Kanazawa dichtbij de kust in het Noorden van Honshu aan de Japanse Zee, waar u zult overnachten. U maakt een wandeling door de mooi bewaard gebleven historische wijken en bezoekt de beroemde Kenroku-en tuin. Deze wordt beschouwd als een van de drie toptuinen van Japan. Ook bezoekt u het Ohi-aardewerkmuseum.

Dag 8
U brengt een bezoek aan het Noh-Museum. Daar worden onder andere maskers getoond  en krijgt u een introductie op deze oeroude theatervorm. Het moderne 21st Century Museum of Contemporary Art geeft een mooi contrast met zijn enorme glazen cilinder. Vervolgens wandelt u een stukje door de wijk Teramachi waar een aantal Geisha-huizen zijn gevestigd. In de namiddag reist u door naar Kyoto, waar u vier overnachtingen zult maken.

Dag 9
In de ochtend brengt u een bezoek aan het Zilveren Paviljoen, aan de noordkant van ‘Tetsu-gaku no Michi’. Daarna maakt u een wandeling over dit ‘filosofenpad’, dat u zal leiden langs vele tempels en eindigt in het zuiden bij de Nanzenji. Hier is de bekende film The Last Samurai is opgenomen. In de namiddag en avond bezoekt u de levendige wijk Gion, waar u wellicht een glimp opvangt van de Geisha en Maiko (leerling geisha’s) die daar rondlopen en voorstellingen geven.

Dag 10
In de ochtend bezoekt u de Ryoan-ji tempel met zijn beroemde rotstuin. Daarna reist u door naar het Gouden Paviljoen en de Tenryu-ji tempel. De werd in 1339 door de shogun gebouwd op een plek waar al halverwege de dertiende eeuw een keizerlijke villa met tuinen was aangelegd. In de namiddag reizen we terug naar het centrum van Kyoto en maken we een tussenstop bij de Kasuga tempel.

Kiyomizu-dera

Dag 11
In de ochtend bezoekt u de Kiyomizudera tempel, die met zijn schitterende poort en veranda een schitterend uitzicht biedt over de omgeving. Optioneelk kunt u reizen u naar het op een heuvel gelegen Enryaku-ji tempelcomplex voor een kloosterovernachting, en waar u kunt mediteren en de tijd kunt nemen om rond te wandelen over de spirituele paden.

Dag 12
U maakt een dagexcursie naar Nara. Nara was in de 8ste eeuw de hoofdstad van Japan, in die periode werd de grootste tempel van Japan gebouwd: de Todai-ji tempel, met zijn enorme bronzen boeddha. U brengt een bezoek aan deze tempel en het schitterende park daaromheen en natuurlijk ook aan de Kasuga-jinja.

Dag 13
Rustdag. U bent vrij om de dag naar eigen wens in te delen en bijvoorbeeld souvenirs aan te schaffen.

Dag 14
Transfer naar Kansai International Airport, vanwaar de terugvlucht naar Amsterdam vertrekt.

U reist onder aantrekkelijke omstandigheden met het efficiënte Japanse openbaar vervoer en, waar dat handiger is, per privé-touring-car. Bij deelname van minimaal 10 personen, of met extra toelage, bieden wij reisbegeleiding.

Voor meer informatie over onze seizoensreizen kunt u hier contact met ons opnemen.

Voor 50 euro stellen wij een programma op maat voor u samen, dit bedrag wordt verrekend als u bij Flexbase boekt.