browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zomer

Takayama's houten huisjes

Tijdens deze 22-daagse zomerreis krijgt u een introductie in de Japanse cultuur, zowel klassiek als modern. U zult kennis maken met meditatie, academische verdieping, literaire en culinaire hoogstandjes. Daarnaast zal er veel persoonlijk contact zijn met de Japanse bevolking, zodat u de fascinerende cultuur ook uit de eerste hand kunt ervaren.


Word getuige en leer van de innovatiekracht en marketingexpertise van het land van de rijzende zon. Bezoek de steden Tokio en Kyoto met de vele hotspots voor mode, kunst, manga en anime, maar ook het platteland en het bijzondere kustgebied van Tohoku en draag –optioneel – een steentje bij aan de wederopbouw na de Tsunami-ramp.

U reist met de Shinkansen-trein door de Japanse alpen en geniet van de heerlijke ontspannende bronbaden. Er zijn voldoende mogelijkheden tot deelname aan actieve excursies: o.a. wandelen, fietsen, raften, golf, tennis en het beklimmen van Mt. Fuji. We bezoeken ter verkoeling enkele van de mooiste watervallen.

Deze reis biedt u een ‘off the beaten track’ programma met vele unieke, lokale highlights waaronder ontmoetingen met kunstenaars, geisha, ninja en experts op velerlei gebieden. Gedenk meer dan 400 jaar Nederlands-Japanse betrekkingen en geniet van de meest spectaculaire vuurwerk- en andere zomerfestivals.

Voorbeeld programma

Dag 1
Vertrek van Amsterdam naar Tokio

Dag 2 t/m 5
Aankomst in Tokio en vervoer naar het hotel. Bezoek aan Akasaka, Roppongi, Akihabara, Ginza, Ueno, Asakusa, Tsukiji, Shinjuku, Shibuya; Musea, shopping, delicious food, 2020 Olympic Town.

Mt. Fuji

Dag 6 t/m 9
Reizen naar Hakone, verblijf in minshuku of hotel. Bezoek aan het Hakone Wellness Resort en Mt. Fuji – 5 lakes area

Dag 10 t/m 12
Reizen door de Japanse Alpen: Matsumoto, Norikura, of Kamikochi, Takayama, Shirakawa of Hakuba. Mogelijkheid voor hiking & relaxen in de bronbaden. Ook een bezoek brengen aan Kanazawa-theehuis en de Kenroku-en tuin.

Dag 13 t/m 16
Bezoek aan de Kyoto highlights en de Japanse binnenzee: Naoshima Museum Moderne Kunst en Iya Vallei of Hiroshima Peace Memorial Park en Miyajima.

Dag 17 t/m 21
Tohoku: Yamada FishermenVillage of Sendai Tanabata Festival, Matsushima en Nikko of Kinugawa onsen bronbaden

Dag 22
Terugreis naar Amsterdam vanaf Narita Airport

Geisha in Kyoto

Er is mogelijkheid voor verlenging van 8 dagen en 14 dagen.

8 dagen:
Bezoek aan Nagasaki, Hirado, Saga: Thousand Islands. Naar Fukuoka en van daaruit terug naar Amsterdam

14 dagen:
Bezoek aan strand en vissersdorpjes aan de kust. Eventueel met excursie naar de eilanden voor de kust van Tokio, bijvoorbeeld Mikurashima – zwemmen met de dolfijnen en ‘birdwatching’, vuurvliegjes op Miyakejima.

U reist u onder aantrekkelijke omstandigheden met het efficiënte Japanse openbaar vervoer en waar dat handiger is per privé-touring-car. Bij deelname van minimaal 10 personen, of met extra toelage, bieden wij reisbegeleiding.

De reissom van circa 2250 € (onder voorbehoud; afhankelijk van aantal deelnemers en definitief programma. Op basis van twin rooms) is exclusief de vlucht, maar inclusief vervoer ter plaatse (JR Railpas), 21 overnachtingen (minimaal 3-sterren) op basis van logies en ontbijt, en 3 maal diner in ryokan, 3 maal in minshuku. Niet inbegrepen zijn entrees, excursies, lunches, drankjes, overige diners en verzekeringen.

Voor meer informatie over onze seizoensreizen kunt u hier contact met ons opnemen.