Herfstreis
Herfstreis

HERFSTREIS

Tijdens het herfstseizoen in Japan verandert het groen van de natuur in een prachtig palet aan oranje, rode en gele herfstkleuren. In tempels zijn de mooiste gekweekte chrysanten te zien, de nationale bloem en het symbool van het keizerlijk huis. In deze periode bestaat een grote kans op mooi nazomerweer. Dit in combinatie met de kunst en cultuur van Japan leidt tot fantastische en unieke reizen. 3 en 15 november zijn nationale feestdagen, respectievelijk de dag van de cultuur en de dag van de tempelgang in kimono voor de kinderen van 3, 5 en 7 jaar.

In de herfst biedt Flexbase Japan Reizen tours naar Nikko en Kamakura vanuit Tokio. Hier zult u verschillende hoogtepunten bezoeken, zoals de ruimtelijke Meiji-shinto-shrijn, en natuurlijk ook de sfeervolle Boeddhistische tempel Zojoji of Sensoji. Hier krijgt u meteen een goede eerste indruk van de hoofdstad. De Sengakuji, is ook een interessante plek om te bezoeken, de begraafplaats van de 47 ronin. Het Nezu museum in de wijk Aoyama, in combinatie met Shibuya, Omotesando en Harajuku staat ook altijd op ons programma.

Vanuit Tokio kan de reis vervolgen door de Japanse Alpen en omgeving naar Kanazawa, een plaats die nog veel historische wijken heeft. Daarnaast zijn er ook bijzondere musea die zeker niet aan uw plan mogen ontbreken, zoals het Ohi-aardewerkmuseum en het Museum van de 21ste eeuw.

Vanuit Kanazawa reist U bijvoorbeeld verder naar Kyoto, een stad die op haar mooist is tijdens de herfst. Zo bezoekt u bijvoorbeeld het Gouden Paviljoen, omringd door een prachtig park. Daarnaast kunt u ook nog het Nijo-kasteel bezoeken en natuurlijk een aantal Zen-tuinen waar u de schitterende herfstverleuring van de bladeren kunt bezichtigen en waar u kunt mediteren en reflecteren op uw reis.

Kyoto is ook bekend om haar Geisha-wijk Gion, daar zult u ook de herfstkleuren terugzien in allerlei decoraties, onder andere in de kimono, het eten, en de drankjes. Een bezoek aan deze wijk mag zeker niet ontbreken aan uw lijst met to-do bestemmingen. Vanuit Kyoto kunt u een dagexcursie maken naar Nara, met de beroemde Todai-ji tempel en zijn enorme bronzen boeddha, en het schitterende park naar de Kasuga-jinja daaromheen waar de vele hertjes in het wild rondlopen.

Als u kiest voor een groepsreis, die wij onder andere in samenwerking met Labrys aanbieden, dan U reist onder aantrekkelijke omstandigheden met het efficiënte Japanse openbaar vervoer en, waar dat handiger is, per privé-touring-car. Bij deelname van minimaal 10 personen, of met extra toelage, bieden wij persoonlijk Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding.

Voor € 100,- (excl. BTW) stellen wij een programma op maat voor u samen, dit bedrag wordt verrekend als u bij Flexbase Japan Reizen boekt. Neemt u voor een offerte contact op met flexbase@base.nl.